ΥΛΙΚΑ
3 λεμονια ,ξυσμα και χυμο
500ml νερο
125 γρ ζαχαρη
φυλλαρακια μεντας
ροδελες λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζετε το νερο σε μια κατσαρολα και προσθεστε τη ζάχαρη και το
ξύσμα λεμονιού. Ανακατευετε μεχρι να λιωσει η ζάχαρη και αφηστε να βρασει
για 5 λεπτα. Προσθεστε το χυμο λεμονιου ,2 φυλλα μεντας και αφηστε το να
κρυωσει. Στραγγιξτε να φυγει το ξυσμα λεμονιου και τα φυλλα μεντας και βαλτε το μειγμα σε μεταλλικο μπολ επειτα στην καταψυξη για περιπου 1 ωρα Βγαλτε τη
γρανίτα και με ενα πιρουνι ανακατεψτε καλα.Βαζετε ξανα στην καταψυξη για 4 ωρες περιπου.
Αν θελετε η γρανιτα σας να ειναι αφρατη χτυπηστε την στο μπλεντερ.
σερβιρετε την με ροδελα λεμονιου και φυλλαρακι μεντας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου