Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ:1/2 ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ
100ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ
160 γρ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
230 γρ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
50 γρ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάτε λίγο γάλα στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και τη μισή ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα για να μη σβολιάσει η κρέμα.
Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τις βανίλιες και το γάλα που
κρατήσατε και τα προσθέτετε στην κρέμα. Ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρουν μαζί μια βράση. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
Βουτυρώνετε τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού σας. Παίρνετε τα μισά φύλλα και τα στρώνετε βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί. Ρίχνετε από πάνω την κρέμα, φέρνετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα, τις βουτυρώνετε προσεκτικά και σκεπάζετε την κρέμα με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα. Κόβετε με κοφτερό μαχαίρι τα φύλλα που εξέχουν γύρω από το ταψί και με το βουτυρωμένο πινέλο σας τα σπρώχνετε προς τα μέσα.
Χαράζετε την επιφάνεια της μπουγάτσας σε τετράγωνα κομμάτια, την περιχύνετε με το
λιωμένο βουτυρο και την ψήνετε σε φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 175°C για 45 λεπτα περιπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου